Må lære meg å melke kuer
Et feelgood-foredrag om livet og demenssykdom
Over 400 000 mennesker er pårørende til noen med demenssykdom i Norge. Dette hjertevarme foredraget er basert på Freddy Kjensmos kritikerroste bok «Må lære meg å melke kuer – en feelgoodhistorie fra demensavdelingen». Foredragsholderen og forfatteren forteller i boken om hans og farens reise sammen fra sistenevnte fikk de første tegnene på aldersdemens.
Resultatet har blitt en bok og et foredrag som setter fokus på pårørenderollen på en helt ny, klok og frisk måte. Samtidig er det en historie om et levd liv, og den er både gripende, morsom og lærerik. Freddy Kjensmo forteller om hvordan han selv har brukt kreativitet og humor for å takle situasjonen hvor han, som ny kaptein på skuta, måtte ta seg av faren.
Foredragsholderen deler raust av sine egne erfaringer som pårørende og er innom viktige temaer som:
-
- Hva er lurt å gjøre og ikke gjøre som pårørende til en demenssyk?
-
- Smarte svar på vanskelige spørsmål fra den syke.
-
- Er det tillatt å le i en så alvorlig situasjon?
Boken og foredraget hylles av såvel fagfolk som pårørende og kritikere:
Pasientperspektivet har kommet godt frem tidligere, men et sykdomsforløp sett fra pårørende henger etter. Det er svært viktig, så takk for et verdifullt bidrag. – Ingvard Wilhelmsen, foredragsholder og overlege Hypokonderklinikken
Vi arrangerte åpent møte med foredrag av Freddy Kjensmo. Freddy har en lun, varm og innimellom humoristisk vinkling på demenssykdommen. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger og kan anbefale dette foredraget på det varmeste. – Greta Andersen, Fredrikstad Demensforening
I tillegg til å være et vakkert portrett av en far, er boken nærmest en lærebok i hvordan forholde seg til demenssykdom. – Bjarte Hjelmeland, skuespiller.
Med varm humor, stor kjærlighet og mesterlig historiefortelling er dette et foredrag som treffer rett i hjertet på tilhørerne. Tårer, gjenkjennelse og latter avløser hverandre. Ikke minst minner Freddy Kjensmo om verdien i det å dele om vanskelige situasjoner, slik at man ikke føler seg så alene og hjelpeløs.
Dette er et foredrag som passer for pårørendeforeninger, helsepersonell, sykehus, institusjoner, kommuner, demensforeninger, pensjonistforeninger og bedrifter som vil ha et rørende, tankevekkende, lærerikt og underholdende foredrag om et tema som angår de fleste av oss.
Varighet ca. 40 minutter. Det er mulighet for spørsmål og svar etter foredraget.
Freddy formidler på en levende måte bruk av innlevelse, fantasi og ikke minst humor i omsorgen for en nær person med demens. Forfatterens kreative utprøving av ulike tilnærminger kan utvilsomt være til inspirasjon for andre pårørende i en lignende situasjon. -Professor emeritus i nevrobiologi ved Universitetet i Oslo, Per Alf Brodal
Kontakt oss for booking.
Les mer om boken her.